South Beach, C09 Ballroom, Singapore

Posted on

October 2015

The new development covers several Conservation buildings like: C09, C14,C01 , Covered Landscape canopy and 2 Towers. The new development will comprise offices, hotel, restaurants, open terraces, shops and residences. The project includes the restoration of four conservation buildings — the former Non-Commercial Offices’s (NCO) Club building, and 3 army blocks.

One of the Main spaces of this Development is C09; It is a Ball room that will impress people from their first glace. The Glass box lighting provides a welcoming introduction to the grandeur contained within. Glass Box lighting is a geometrically appealing due to its clean styling and encapsulation of all lighting within its body.

C09 is Ballroom that got a name of Forest of Light. Looking at it, there is no other words that can describe the concept.

Designed by Philippe Starck and a huge team of glass specialists, lighting consultant…etc.That project could come true only thanks for incredible believe and patience.

The reference rendering :SB_small size_The-South-Beach-Grand-Ballroom

Which followed by installation process:

SB_small size_IMG_0777

The final result:

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC